درگفتگو با ایسنا؛
توصیههای دامپزشکی گیلان برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو
مدیرکل دامپزشکی گیلان از مردم استان خواست تا از خرید گوشت فاقد مهر بهداشتی دامپزشکی خودداری کرده و با رعایت توصیههای بهداشتی دامپزشکی از وقوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو جلوگیری کنند.
به گزارش روابط عمومی دامپزشکی گیلان به نقل از خبرگزاری ایسنا، هادی بابایی امروز روز سه شنبه 12 تیرماه در گفتوگو ایسنا خصوص پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو، اظهار کرد: با توجه به آغاز فصل گرما و افزایش فعالیت نوعی کنه که ناقل ویروس بیماری تب کریمه کنگو است، دامداران نسبت به سمپاشی جایگاههای نگهداری دام و بدن دامها اقدام کنند و به هیچ وجه کنهها را با دست از روی بدن دام جدا و یا له نکنند.
وی افزود: با توجه به اینکه تماس انسان با خون و بافتهای آلوده دام هم میتواند باعث انتقال ویروس شود، لازم است گوشت و آلایش دامی خریداری شده را پیش از مصرف به ترتیب حداقل به مدت ۲۴ ساعت تا ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی گیلان گفت: چنانچه فردی با دام سروکار دارد هنگام کار از وسایل محافظت فردی از قبیل دستکش، ماسک، چکمه و لباس کار مناسب و عینک استفاده و بعد از انجام کار روزانه دستها، وسایل و البسه کار را شستشو و ضدعفونی کند.
بابایی با بیان اینکه از ابتدای امسال در استان بیش از ۱۱۰ هزار رأس دام و ۱۳۵ هزار متر مربع جایگاه نگهداری دام سمپاشی شده است، خاطرنشان کرد: مقدار ۸۱۴ لیتر انواع سموم ضد انگلی مصرف شده است.
وی با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو در حیوانات اهلی مثل گاو و گوسفند علائم مشخصی ندارد، تصریح کرد: بیماری در صورت انتقال به انسان به شکل یک بیماری حاد تبدار و خونریزی دهنده ظاهر شده و موجب مرگ فرد مبتلا شده میشود.
لینک خبر: isna.ir/xdRr7J
نظر دهید