بیش از چهار میلیون نوبت سر دام در گیلان واکسینه شدند
رشت - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی گیلان گفت: چهار میلیون و ۳۳۸ هزار و ۹۰۵ نوبت سر دام از ابتدای سال تاکنون در استان علیه انواع بیماریهای دامی واکسینه شدند.
به گزارش روابط عمومی دامپزشکی گیلان به نقل از خبرگزاری ایرنا، دکتر هادی بابایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: دامهای سبک و سنگین علیه بیماریهایی اعم از بروسلوز (گاو و گوساله، بره و بزغاله)، لمپی اسکین، آبله گوسفند و بز، شاربن، هاری سگ، تب برفکی گاو، گوسفند و بز واکسینه شدند.
وی با بیان اینکه در این مدت در انجام واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل پنج میلیون و ۶۰۰ هزار دز واکسن (نیوکاسل مقاوم به گرما) در استان مصرف شدهاست، اضافه کرد: واکسیناسیون دام و طیور هر ساله به منظور جلوگیری از شیوع بیماریها و حفظ سرمایه این صنعت انجام میشود.
مدیرکل دامپزشکی گیلان در ادامه با اشاره به اجرای طرح واکسیناسیون علیه بیماری لمپی اسکین از آذرماه امسال در استان خاطر نشان کرد: تاکنون ۹۰ هزار و ۶۳ راس دام سنگین (گاو و گوساله) علیه این بیماری واکسینه شدهاند ضمن اینکه زمان اجرای این طرح ۲ ماه در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه لمپی اسکین از جمله بیماریهای ویروسی در دام سنگین اعم از گاو و گوساله است که میتواند خسارتهای اقتصادی فراوانی به صنعت دامداری وارد کند، اضافه کرد: بروز ضایعاتی مانند کهیر بر روی پوست گاوها، التهاب بر روی گردن و کشاله ران، تب شدید، آبریزش چشم، بینی و اختلال در تعادل دامها از جمله علائم این بیماری است.
مدیرکل دامپزشکی گیلان با تاکید بر ضرورت همکاری دامداران در اجرای طرحهای واکسیناسیون، خاطر نشان کرد: در صورت بروز بیماری لمپی اسکین در واحدهای دامداری، ضمن اطلاع به ادارات دامپزشکی در شهرستانها نسبت به قرنطینه کردن دام باید اقدام شود.
بیماری لمپی اسکین بیشتر از طریق حشرات ناقل منتقل میشود و واکسیناسیون به موقع، سمپاشی مستمر و جلوگیری از تردد افراد متفرقه و وسائل نقلیه به دامداری از مهمترین راههای پیشگیری از این بیماری است.
دکتر بابایی در ادامه با اشاره به اجرای واکسیناسیون دامی (گاو و گوساله) علیه بیماری تب برفکی اضافه کرد: این طرح از ابتدای دیماه آغاز شده و تا پایان سال ادامه دارد، ضمن اینکه طرح سالی ۲ بار در فصل تابستان و زمستان اجرا میشود.
وی با اشاره به پایش و تشدید مراقبتها در زمینه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گیلان بیان کرد: با توجه به شروع فصل زمستان و مهاجرت پرندگان وحشی و آبزی اقداماتی نظیر پایش زیستگاهها و تالابهای سطح استان همچنین جمعیت طیور بومی و صنعتی و مراقبت فعال و غیر فعال توسط همکاران ادارات دامپزشکی شهرستان به طور مستمر در حال انجام است.
بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از بیماریهای واگیر و کشنده این جمعیت است که توسط ویروس نوع A که تمایل زیادی به سلول های مخاطی به ویژه دستگاه تنفس و گوارش دارد، ایجاد میشود.
لینک خبر در ایرنا: https://irna.ir/xjPpWZ
نظر دهید