از ابتدای امسال؛
افزون بر 238 هزار رأس دام گیلان علیه بیماری بروسلوز مایهکوبی شدند

به گزارش روابط عمومی دامپزشکی گیلان، دکتر سعید جوان معاون سلامت دامپزشکی گیلان اظهار کرد: با توجه به اینکه بیماری بروسلوز یکی از مهمترین و شایع ترین بیماریهای مشترک بین انسان و حیوانات است و بروسلوز از دیرباز در کشور ما وجود داشته و به عنوان یک بیماری آندمیک یا بومی مطرح است. همچنین این بیماری از دو جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی مورد توجه ویژه بوده و در دام ماده سبب ایجاد سقط جنین و تولد نوزادهای ضعیف و در دام نر موجب ایجاد ناباروری می شود.
وی گفت: با اقدامات وسیع و مؤثر سازمان دامپزشکی کشور در جهت کنترل این بیماری، ابتلا انسانی و خسارات دامی در سالهای اخیر به ویژه در دامداریهای صنعتی تا اندازه زیادی کاهش یافته است.
وی ادامه داد: از ابتدای امسال 103958 رأس گاو و گوساله و 134750 رأس بره و بزغاله ماده علیه بیماری بروسلوز مایه کوبی شدند.
معاون سلامت دامپزشکی گیلان تصریح کرد: به منظور شناسایی بروسلوز از تعداد 17430 رأس گاو و گوسفند و بز خونگیری و آزمایش بعمل آمد که از این تعداد یک رآس گاو و 18 رأس گوسفند از نظر بروسلوز مثبت تشخیص داده شده و از چرخه تولید حذف شدند.
وی در پایان گفت: جهت پیشگیری و کنترل بروسلوز علاوه بر واکسیناسیون دامهای حساس، ضروری است شرایط مربوط به برقراری مقررات بهداشتی، قرنطینه ای و امنیت زیستی در دامداریها اجرا شود. ضمناً با توجه به اینکه مهمترین راه انتقال بروسلوز به انسان از طریق مصرف شیر و فرآوردههای آلوده آن است، بنابراین توصیه میشود جهت پیشگیری از بیماری از مصرف شیرخام و فرآوردههای غیر پاستوریزه آن خودداری کنند.
نظر دهید