• 1401/04/23 - 08:18
  • تعداد بازدید : 319
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری جلسه آموزشی بیماری تب خونریزی دهنده کریمه و کنگو در فرمانداری آستانه اشرفیه

جلسه آموزشی با حضور دهیاران در محل فرمانداری آستانه اشرفیه باحضور فرماندار و کلیه دهیاران بخش مرکزی تشکیل شد.

دکتر سید علی قائمی رییس شبکه دامپزشکی آستانه اشرفیه  در ابتدای  این جلسه که به ریاست فرماندار و دبیری دامپزشکی تشکیل شد،  گفت:   باتوجه به شروع فصل گرما و افزایش فعالیت کنه ها  و بالطبع خطر ابتلای افراد به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه و کنگو ( CCHF )  یک دوره کلاس آموزشی برای گروه هدف شامل دامداران و دهیاران بخش مرکزی در محل فرمانداری آستانه اشرفیه تشکیل شد.

دکتر قائمی در ادامه گفت : تب خونریزی دهنده کریمه و کنگو یکی از بیماریهای ویروسی خطرناک و کشنده مشترک بین انسان و حیوان می باشد  که  در انسان با علائمی همچون تب، سردرد، تهوع و استفراغ ، خستگی، خونریزی از لثه، بینی و زیر پوست ناحیه ساق پا و دستها آشکار می شود  ولی  این بیماری در دام ها علائم قابل توجهی ندارد و پس از گزش کنه آلوده، ویروس کمتر از یک هفته در بدن دام باقی می ماند و تنها علامت آن، تب خفیف و گذرا می باشد.

مخزن این ویروس در طبیعت انواع کنه ها به ویژه کنه سخت از جنس هیالوما، و طیفی از انواع جوندگان است که در تمام مراحل تکامل کنه، در بدن باقی می ماند و از طریق تخم به نسل های بعد منتقل می گردد.

 دکتر قائمی در ادامه ضمن هشدار به دهیاران از آنها خواست تا به دامداران اطلاع رسانی لازم  در خصوص ضرورت سمپاشی و پاک کردن گله از هر نوع کنه همچنان در دستور کار قرار گیرد و در صورت مشاهده کنه بر روی پوست حیوان به هیچ عنوان آن را با دست له نکنند چرا که می تواند باعث انتقال بیماری شود.

وی در ادامه خاطر نشان کرد:  اقداماتی در خصوص پیشگیری از این بیماری در شهرستان انجام شده که شامل  نظارت مستمر بر میادین دام و مراکز عرضه با نصب بنر ، آموزش گروه های هدف و برگزاری کلاس های آموزشی جهت بالا بردن آگاهی عمومی دامداران و همچنین توزیع بروشور و پمفلت آموزشی بین دامداران و روستائیان و سپس سم پاشی روستاهای دارای ریسک بالا (   (  high risk  توسط اکیپ  واکنش سریع دامپزشکی را از جمله اقدامات شبکه دامپزشکی شهرستان آستانه اشرفیه برشمرد.

فرماندار آستانه اشرفیه در ادامه از زحمات دامپزشکی تشکر کرد و بیان داشت:  از آنجائی که این بیماری دارای هیچ گونه علامتی در دام ها نمی باشد و نمیتوان از روی ظاهر بیماری را تشخیص داد لذا اطلاع رسانی عمومی به شهروندان و بیان مخاطرات این بیماری همراه با ارائه توصیه های بهداشتی همرا با تداوم سم پاشی را جزء اقدامات موثر در این زمینه برشمرد.

دکتر قائمی در پایان اظهار داشت :از کلیه شهروندان محترم درخواست می شود گوشت مورد نیاز مصرفی خود را از فروشگاههای مجاز و تحت نظر دامپزشکی خریداری نمایند و در هنگام خرید به لیبل و مهر دامپزشکی بر روی لاشه توجه داشته باشند تا از سلامت گوشت خریداری شده اطمینان حاصل نمایند.

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار شهرستان آستانه
  • کد خبر : 288305
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه