• 1397/03/07 - 12:00
  • تعداد بازدید : 600
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی گیلان خبر داد:

توصیه های بهداشتی برای افراد در معرض خطر بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)

با شروع فصل گرما و تکثیر و فعالیت کنه ها، احتمال افزایش بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) در گروه های شغلی مرتبط با دام وجود دارد.

لذا نکات آموزشی- بهداشتی و پیشگیری برای چهار گروه در معرض خطر شامل اکیپ های صحرایی، پرسنل شاغل در کلینیک های دولتی و خصوصی، پرسنل شاغل در آزمایشگاه های دامپزشکی و پرسنل شاغل در کشتارگاه ها به شرح ذیل اطلاع رسانی می گردد:

توصیه های بهداشتی برای اکیپ های صحرایی دامپزشکی:

استفاده از چکمه، لباس کار سراسری و دستکش در هنگام حضور در اماکن روستایی و دامداریها

بازرسی البسه شخصی، لباس کار و بدن و جستجوی حضور احتمالی کنه ها بر روی بدن و درون البسه قبل از ترک محیط روستا و دامداری (در صورت وجود کنه بر روی بدن یا درون البسه، از جدا کردن کنه و له نمودن آن با دست برهنه خودداری و با استفاده از پنس نسبت به جدا ساختن کنه از بدن یا درون البسه اقدام شود).

مقید نمودن کامل دام در هنگام واکسیناسیون به منظور جلوگیری از ایجاد هرگونه جراحت در بدن فرد چه بوسیله سرنگ و سرسوزن و وسایل و ابزار و ادوات دامپزشکی و چه بوسیله ضربات دام.

ضدعفونی نمودن هرنقطه ازبدن که ترشحات خونی دام به آن رسیده باشد. نظیر هیپوکلریت سدیم 5% - محلول 2% گلوتارآلدئید - ترکیبات ضدعفونی کننده فنلیک ( 3 – 5 درصد ). صابونها و ترکیبات دترجنت، با رعایت دستورالعمل شرکت سازنده نیز می توانند ویروس را غیرفعال نمایند و از آنها می توان برای شستشو و ضدعفونی نقاط مختلف بدن استفاده نمود.

استفاده از یک سرسوزن در یک دامداری و استریلیزاسیون سر سوزنها درپایان کار

رعایت کلیه اصول ایمنی در هنگام خونگیری از دام به منظور ممانعت از آلودگی دستها با خون دام

جمع آوری و معدوم کردن سرسوزن های مورد استفاده در خونگیری و ضدعفونی سرسوزنهای واکسیناسیون دام.

تهیه گزارش از آلودگی گله های دامی به کنه ها در ماموریت های روزانه و ارائه آن به اداره کل دامپزشکی استان، با هدف برنامه ریزی برای اجرای عملیات سمپاشی در گله های آلوده به کنه ها

توصیه های بهداشتی برای پرسنل شاغل در کلینیک های دامپزشکی بخش خصوصی و دولتی:

قبل از هرگونه اقدام نسبت به اخذ سابقه و تاریخچه کامل دام که در آن توجه لازم به مبداء اولیه دام معطوف گردد، اقدام شود. توضیح: چنانچه دام از مناطق روستایی دارای موارد مظنون به بیماری
CCHF ( جمعیت انسانی ) به درمانگاه آورده شده است باید آخرین وضعیت سمپاشی یا حمام دادن بدن دام برعلیه کنه ها و نیز وضعیت آلودگی دام به کنه در هنگام معاینه در درمانگاه مورد بررسی قرار گرفته و انجام هرگونه اعمال جراحی، درمان، سخت زایی دام و سایر موارد مشابه (درصورت عدم وجود سابقه سمپاشی یا حمام دادن دام برعلیه کنه ها ) با رعایت کامل  توصیه های بهداشتی و اقدامات پیشگیرانه انجام پذیرد.

استفاده از لباس کار سراسری مناسب ، چکمه ، دستکش و ماسک درهنگام معاینه و درمان دام.

استفاده از وسایل و ادوات استریل برای معاینه، درمان و جراحی دام و استریل نمودن هرگونه و سایل مورد استفاده در معاینه و درمان و جراحی دام بعد از اتمام کار.

شستشو و ضدعفونی دستها ( بااستفاده از ترکیبات دترجنت ) بعد از انجام هر نوبت عملیات معاینه یا جراحی یا درمان دام، همچنین توصیه می گردد بعد از انجام هر نوبت عملیات یاد شده در فوق، نسبت به تعویض لباس کار و ضدعفونی نمودن آن اقدام شود.

ضدعفونی محیط کلینیک به صورت روزانه با استفاده از ترکیبات فنلیک ( 3 تا 5 درصد ).

ممانعت از ایجاد آلودگی به کنه ها در محدوده درمانگاه با اجرای منظم برنامه سمپاشی.

توصیه های بهداشتی برای پرسنل شاغل در آزمایشگاههای ادارات کل و شبکه های دامپزشکی:

استفاده از روپوش مناسب، ماسک و دستکش در هنگام انجام امور روزانه و کار با نمونه های دامی اعم از خون و بافت ها و اندامهای مختلف ( نظیر کبد، غدد لنفاوی و غیره )

استفاده از وسایل استریل برای انجام آزمایشات و استریل نمودن کلیه ملزومات مورد استفاده در هر روز قبل از پایان کار روزانه و ترک محیط کار.

سوزاندن کلیه نمونه های دامی ارجاع شده به آزمایشگاه پس از انجام آزمایشات لازم ( با برداشت نمونه های مرضی مورد نیاز ).

ضدعفونی محیط آزمایشگاه در صورت ایجاد آلودگی با هرگونه ترشحات و بافت های دامی ( با استفاده از ترکیبات فنلیک 3 – 5 درصد )

ضدعفونی روزانه محیط آزمایشگاه

ضدعفونی روزانه دستکش و روپوش های مورد استفاده پرسنل شاغل در آزمایشگاهها ( با استفاده از ترکیبات ذکر شده )

بازدید منظم و دوره ای مسئول آزمایشگاههای استان از کلیه آزمایشگاههای شبکه های وابسته به منظور بررسی وضعیت بهداشتی آزمایشگاهها.

ثبت اطلاعات کامل مربوط به نمونه های سرمی در دفاتر مخصوص ( نظیر اطلاعات مربوط به نام دامداران، محل و مبداء نگهداری دام، علل ارجاع نمونه به آزمایشگاه، تاریخ ارسال نمونه به آزمایشگاه و سایر اطلاعات مورد نظر)

توصیه های بهداشتی برای پرسنل شاغل در کشتارگاه

استفاده از لباس کار سراسری مناسب ( یا روپوش )، چکمه، دستکش، ماسک و استفاده از آنها به ویژه در تمام مدت بازرسی بهداشتی لاشه گوشت

انجام معاینات قبل از کشتار و ممانعت از ذبح دامهای تب دار در کشتارگاه

نظارت بر معدوم سازی آلایشات غیر خوراکی و اندامها و لاشه های ضبطی

خودداری از انجام معاینات و بازرسی گوشت در صورت وجود هر گونه زخم و خراشهای پوستی

ضدعفونی دستها، وسایل و البسه بعد از انجام کار روزانه با استفاده از ترکیبات یاد شده

محل نگهداری پوست در کشتارگاهها بطور منظم و روزانه شستشو، ضدعفونی و به طور هفتگی تحت نظارت شبکه توسط سموم مناسب و مجاز سم پاشی شود.

اصطبل نگهداری دام توسط سموم مناسب و مجاز سم پاشی شوند.

لاشه و آلایش خوراکی در آخرین مرحله استحصالی به روش مناسب با آب آشامیدنی خنک دوش داده شود و کاملأ از خون شستشو و پاک گردد.

تامین وسایل ایمنی مانند دستکش، ماسک ، چکمه و لباس جهت کارگر توسط مرجع مربوطه



 




  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 64155
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه