اطلاعیه بهداشتی پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو
مردم گوشت مصرفی خود را صرفاً از مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی مجاز که تحت نظارت دامپزشکی بوده تهیه کنند.
اطلاعیه بهداشتی توصیه های بهداشتی در خصوص بیماری تب کریمه کنگو
مردم گوشت مصرفی خود را صرفاً از مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی مجاز که تحت نظارت دامپزشکی بوده تهیه کنند.
اطلاعیه بهداشتی :
به آگاهی شهروندان محترم استان می رساند با توجه به افزایش احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصول گرم سال همزمان با فصل فعالیت مخزن بیماری (کنه ها)، ضروری است عموم مردم به ویژه گروه های در معرض خطر شامل دامداران، کارکنان کشتارگاه ها، قصابان، کشاورزان و به ویژه روستائیان و عشایر که به نحوی با دام سر و کار دارند و همچنین شهروندانی که برای تفریح به اطراف شهرها و گردشگاههای طبیعی می روند موارد ذیل را رعایت نمایند:
• مردم گوشت مصرفی خود را صرفاً از مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی مجاز که تحت نظارت دامپزشکی بوده تهیه کنند.
• استفاده از دستکش، هنگام خرد کردن گوشت در مراکز عرضه و نیز منازل
• خودداری از خرید گوشت های بدون مهر دامپزشکی
• خودداری از کشتار دام در خارج از کشتارگاه ها
• خودداری از مصرف گوشت تازه (گوشت خریداری شده باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال 0 تا 4 درجه سانتی گراد نگهداری شده و سپس مصرف شود)
• خودداری از مصرف جگر به صورت خام (جگر خریداری شده باید به مدت حداقل 48 ساعت در یخچال 0 تا 4 درجه سانتی گراد، نگهداری و سپس مصرف شود)
• رعایت اصول بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی توسط کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضه کنندگان گوشت
• اجتناب کودکان و روستائیان و دامداران از ملامسه کنه ها
• خودداری از جدا و له کردن(کشتن) کنه ها ی بدن دام
• هنگام پشم چینی دام ها، از تجهیزات و لوازم ایمنی و حفاظت کننده استفاده شود.
• اجتناب از استراحت در مراتع و کوهستان ها بدون رعایت استفاده از وسایل ایمن مثل زیرانداز
• سمپاشی بدن دام و اصطبلهای روستایی با سموم مخصوص دامپزشکی جهت کاهش جمعیت کنهها
شایان ذکر است که تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماری های مشترک بین انسان و دام است که نشانه درمانگاهی مشهودی در دام های آلوده ندارد ولی در انسان ایجاد بیماری شدید و گاهی کشنده می کند.
نظر دهید