• 1401/05/06 - 12:33
  • تعداد بازدید : 391
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اطلاعیه بهداشتی به منظور پیشگیری از بیماری تب سه روزه گاوی

با توجه به گرم شدن هوا، افزایش فعالیت حشرات (پشه ها) و همچنین گزارش مواردی از بروز بیماری تب سه روزه گاوی در برخی استان‌های کشور به منظور پیشگیری از این بیماری، دامداران عزیز نکات بهداشتی را رعایت نمایند.

        

 با توجه به گرم شدن هوا، افزایش فعالیت حشرات (پشه ها) و همچنین گزارش مواردی از بروز بیماری تب سه روزه گاوی در برخی استان‌های کشور به منظور پیشگیری از این بیماری، دامداران عزیز نکات بهداشتی را رعایت نمایند.

 دکتر محمدرضا موسی طالشی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی گفت: بیماری تب سه روزه گاوی نوعی بیماری ویروسی مختص گاو و گاومیش است که در ماه های گرم سال  با افزایش تعداد حشرات و علی‌الخصوص پشه ها که به عنوان ناقل ویروس عامل بیماری محسوب می شوند در جمعیت گاو و گاومیش رخ می دهدو گسترش بیماری به جمعیت پشه های ناقل بیماری وهمچنین جهت بادهای محلی بستگی دارد. 

  وی افزود: بیماری تب سه روزه گاوی مشترک بین انسان و دام نبوده و به انسان منتقل  نمی شود. این بیماری صرفاً از طریق نیش زدن توسط پشه ناقل ویروس به دام انتقال می یابد. تماس مستقیم دام ها با یکدیگر، بزاق، ترشحات دامهای آلوده، وسایل آلوده وغیره نقشی در انتقال این بیماری ندارند. چند روز پس از گزش توسط  پشه ها علائم بیماری به صورت تب چند مرحله ای( تا ۳ روز )، کاهش شیر و متعاقبا لرزش عضلانی،  لنگش و زمین گیری موقت یا دائمی پدیدار می شود. افزایش تعداد تنفس، آبریزش از بینی، دهان و چشم از علائم دیگر این بیماری است و همچنین ممکن است یبوست و اسهال در دام بیمار مشاهده گردد. بعد از فروکش کردن بیماری، دام شروع به غذا خوردن کرده و نشخوار می نماید ولی ممکن است لنگش و ضعف تا چند روز ادامه یابد.                                                                                      

       دکتر طالشی گفت: دامداران به محض مشاهده علائم بیماری به دامپزشک منطقه خود مراجعه نمایند تا نسبت به درمان دام بیمار با استفاده از داروهای ضد التهاب و تقویتی اقدام شود و در صورتی که دامداران به موقع به دامپزشک مراجعه نمایند بهبودی دام بسیار زیاد خواهد بود.

 وی در پایان افزود: به منظور پیشگیری از این بیماری دامداران عزیز نسبت به رعایت نکات بهداشتی نظیر نصب توری در محل پنجره دامداری‌ها، سمپاشی و از بین بردن حشرات و پشه ها، خشک نمودن آب های جمع شده در حاشیه دامداری ها و رها نکردن دامها در فضای آزاد اقدام نمایند. از آنجا که یکی از راه های پیشگیری از این بیماری واکسیناسیون جمعیت گاو و گاومیش می باشد لذا دامداران می توانند به منظور واکسیناسیون دام‌ها و هماهنگی جهت تامین واکسن مورد نیاز به مراکز مایه‌کوبی بخش خصوصی و یا ادارات دامپزشکی شهرستان محل سکونت خود مراجعه نمایند واکسن مورد نظر بهادار بوده و پس از تقاضای دامداران نسبت به تامین واکسن و انجام واکسیناسیون دام ها توسط مراکز مایه‌کوبی بخش خصوصی انجام خواهد شد.                                                                               

 

  • گروه خبری : اطلاعیه,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 288764
کلمات کلیدی
طاهره شهیدی

طاهره شهیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه