توصیههای بهداشتی دامپزشکی گیلان در خصوص احتمال افزایش خطر ابتلا به بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو (CCHF)

با توجه به گرم شدن هوا و افزایش فعالیت کنههای ناقل بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو (CCHF ) روابط عمومی اداره کل دامپزشکی گیلان آگاهی عمومی برای پیشگیری از این بیماری مهلک و خطرناک را ضروری دانست و به کلیه شهروندان محترم در خصوص رعایت توصیه های بهداشتی دامپزشکی تاکید کرد. این بیماری ویروسی که از طریق گزش کنههای آلوده یا تماس با خون و بافت حیوانات مبتلا (به ویژه دامها) به انسان منتقل میشود، میتواند با مصرف گوشت و فرآوردههای دامی غیربهداشتی نیز شیوع یابد.
راههای انتقال بیماری: 1-تماس مستقیم با دام آلوده (به ویژه هنگام ذبح، پوستکنی یا حمل لاشه)2-گزش کنههای آلوده که در فصل گرما فعالتر میشوند. ۳-مصرف گوشت و جگر خام یا نیمهپخته حیوانات مبتلا که ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند. ۴-تماس با خون و ترشحات بدن فرد بیمار.
✅ راهکارهای پیشگیری:
- گوشت مورد نیاز خود را تنها از مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی خریداری کنید- از مصرف گوشتهای بازرسینشده، ذبح خارج از کشتارگاه و جگر خام خودداری نمایید.- گوشت و جگر را به طور کامل بپزید (حرارت بالا ویروس را از بین میبرد). - هنگام ذبح دام یا تماس با گوشت خام، از دستکش و ماسک استفاده کنید. - دامها را به طور مستمرو طی برنامهریزی منظم سمپاشی کنید تا از شیوع کنهها جلوگیری شود.
با رعایت اصول بهداشتی و خودداری از مصرف محصولات دامی غیرمطمئن، از سلامت خود و جامعه محافظت کنید.
نظر دهید