• 1401/02/17 - 13:57
  • تعداد بازدید : 465
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

مایه کوبی بیش از دو میلیون و 600 هز ار نوبت سر دام در سال 1400علیه بیماریهای واگیر و مشترک بین انسان و دام در استان گیلان

به منظور پیشگیری،کنترل و مبارزه با بیماریهای واگیر دامی و مشترک بین انسان و دام (زئونوزها) در سال 1400 بیش از دو میلیون و 600 هز ار نوبت سر دام در استان گیلان مایه کوبی شدند.

دکتر محمدرضا موسی طالشی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی گفت:  استان گیلان با بیش از یک میلیون و 200 هزار رأس دام (سبک و سنگین) نقش مهمی در تأمین منابع پروتئین حیوانی ایفا می نماید.در این راستا و به منظور حفظ سرمایه دامی استان اقدامات پیشگیری و کنترل و مبارزه با بیماریهای دامی و مشترک بین انسان و دام مطابق برنامه ها و دستورالعمل های بهداشتی دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور در سال 1400 به مرحله اجرا در آمده است.

وی تصریح کرد:  طی سال گذشته تعداد بیش از یک میلیون و 850 هزار نوبت سر دام علیه بیماریهای واگیر دامی(تب برفکی، آبله، PPR، لمپی اسکین)، تعداد بیش از 750 هزار نوبت سر دام علیه بیماریهای مشترک بین انسان و دام (شاربن، بروسلوز و هاری)  و همچنین تعداد  17هزار و ششصد قلاده سگ (گله و نگهبان) علیه بیماری هاری مایه کوبی شدند.

طالشی افزود: طی این مدت به منظور پیشگیری و کنترل بیماری بروسلوز (تب مالت) تعداد 21هزار و پانصدو هشتاد و یک رأس دام سبک و سنگین خونگیری و تحت مراقبت و پایش سرمی قرار گرفتند و تعداد 12هزار و هشتصدو بیست و یک مورد تست سل (توبرکولین) در گاوداری های صنعتی و روستایی به مرحله اجرا درآمده است.

همچنین به منظور پیشگیری و کنترل بیماری مشمشه در تعداد 878 رأس تک سمی( اسب) موجود در واحدهای پرورشی و روستایی استان گیلان مراقبت سرمی انجام شده است.

دکتر طالشی در پایان افزود: با توجه به اینکه مایه کوبی یکی از راه های پیشگیری و کنترل بیماریها محسوب می شود لذا  دامداران عزیز استان گیلان می بایست دستورالعمل های بهداشتی و قرنطینه ای را رعایت کنند تا دچار زیان اقتصادی نشوند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 285821
کلمات کلیدی
طاهره شهیدی

طاهره شهیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه