صادرات 4هزارو شصت و هفت کیلوگرم تخم آبزیان ( ماهی استروژن و قزل آلا ) در سال 1400از استان گیلان
از ابتدای سالجاری تاکنون بالغ بر 9میلیون و دویست و یازده هزارو هفتصدو هفتاد و پنج کیلوگرم محصولات دامی شامل ماهی خوراکی، خاویار، خوراک آبزیان و محصولات لبنی با اخذ مجوز های بهداشتی دامپزشکی، به کشورهای حاشیه خلیج فارس، عراق، هنگ کنگ، آلمان، اکراین، ارمنستان وآذربایجان، ازبکستان، افغانستان، ازبکستان ، انگلستان و بلژیک صادر شده است .

از وظایف حاکمیتی اداره کل دامپزشکی گیلان نظارت و کنترل بر صادرات و واردات دام، طیور،آبزیان، نهاده ها و فرآورده های خام دامی می باشد. در این خصوص دکتر سهراب عاقبتی مدیر کل دامپزشکی گیلان گفت: با وجود دو گمرک بندر انزلی و آستارا موقعیت بسیار مناسبی برای واردات و صادرات کالا از جمله محصولات دامی فراهم شده است، بطوریکه از ابتدای سالجاری تاکنون بالغ بر 9میلیون و دویست و یازده هزارو هفتصدو هفتاد و پنج کیلوگرم محصولات دامی شامل ماهی خوراکی، خاویار، خوراک آبزیان و محصولات لبنی به کشورهای حاشیه خلیج فارس، عراق، هنگ کنگ، آلمان، اکراین، ارمنستان، آذربایجان، ازبکستان، افغانستان، ازبکستان، انگلستان و بلژیک صادر شده است.
بیشترین میزان صادرات از نظر وزنی مربوط به ماهی پرورشی تازه به وزن بالغ بر 5میلیون و هفتصدو هفتادو چهار هزارکیلو گرم و از نظر ریالی مربوط به خاویار پرورشی و تخم ماهی قزل آلا به وزن 4هزارو شصت و هفت کیلوگرم بوده است.
وی همچنین گفت: تمامی مراحل پرورش، تولید و فرآوری از نظر بهداشتی تحت نظارت دامپزشکی بوده که پس از فرآوری،آماده سازی و انجام آزمایشات لازم با صدور مجوز بین المللی به خارج از کشور صادر می شود. این محصولات در مراکز و کارخانجاتی فرآوری و آماده سازی میشود که از استانداردهای بهداشتی قابل توجهی برخوردار می باشند.
عاقبتی همچنین در خصوص واردات کالاهای مرتبط با دامپزشکی گفت: در مدت اشاره شده اداره کل دامپزشکی گیلان 413 میلیون و ششصدو شصت و دو هزار کیلوگرم کالا از گمرکات استان ترخیص کرده است که قسمت اعظم آن مواد اولیه خوراک دام و تعداد 5360 رأس دام زنده مولد بوده است.
تمامی مراحل از صدور مجوز اولیه نهاده دامی تا نمونه برداری و آزمایش و ترخیص توسط این اداره کل صورت میگیرد. وی تاکید کرد: اداره کل دامپزشکی گیلان و ادارات مربوطه در شهرستانها تلاش میکنند با استفاده از سامانه های نرم افزاری، ردیابی کالاهای وارداتی و صادراتی و تولید داخلی را از نظر بهداشتی تحت نظارت داشته باشد و صدور گواهی بهداشتی برای حمل محموله های دام، طیور، آبزیان، فرآورده های خام دامی و خوراک دامی صرفا از نظر بهداشتی معتبر می باشد.
نظر دهید