اقدامات پیشگیری و کنترل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو دراستان گیلان
با توجه به گرم شدن هوا، افزایش فعالیت کنه ها و گزارش مواردی انسانی از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو طی روزهای اخیر در کشور، اقدامات لازم در خصوص پیشگیری و کنترل این بیماری از سوی اداره کل دامپزشکی استان گیلان به مرحله اجرا در آمده است.

با توجه به گرم شدن هوا، افزایش فعالیت کنه ها و گزارش مواردی انسانی از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو طی روزهای اخیر در کشور، اقدامات لازم در خصوص پیشگیری و کنترل این بیماری از سوی اداره کل دامپزشکی استان گیلان به مرحله اجرا در آمده است. دکتر محمد رضا موسی طالشی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی گفت: این بیماری از جمله بیماریهای ویروسی مهم و مشترک بین انسان و دام بشمار می رود که بوسیله برخی کنه های آلوده بدن دام ها از طریق له کردن کنه آلوده با دست برهنه، گزیده شدن فرد توسط کنه های آلوده به ویروس و تماس با گوشت تازه آلوده یا خون و ترشحات دام آلوده به انسان منتقل می شود.
بیماری تب کریمه کنگو از نظر ظاهری در دام قابل تشخیص نبوده و در حیوان علامت مشخصی ایجاد نمی نماید. این بیماری در انسان خطرناک بوده و از فرد بیمار به فرد سالم نیز قابل انتقال است. بدین لحاظ دامداران، سلاخان، قصابان، شاغلین دامپزشکی و پزشکان و پرستاران در معرض اولیه بیماری می باشند.
وی افزود: یکی از اصلی ترین راه های کنترل و پیشگیری از بیماری، مبارزه با کنه های ناقل بیماری است که بصورت سمپاشی مستمر بدن دام و جایگاه نگهداری دام در فصول بهار و تابستان انجام می گیرد. همچنین آموزش و ترویج عموم علی الخصوص افراد در معرض خطر نظیر دامداران، کارگران کشتارگاه، دامپزشکان نقش مهمی در کنترل و پیشگیری این بیماری ایفا می نماید.
دکتر طالشی گفت: در راستای پیشگیری و کنترل این بیماری و به منظور از بین بردن کنه ها و انگلهای خارجی دام، از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد بیش از 49 هزار رأس دام و نیز بیش از 157 هزار متر مربع جایگاه دام سمپاشی شدند. همچنین برای آگاهی بخشی و اطلاع رسانی عموم در خصوص پیشگیری از این بیماری اقدامات آموزشی از جمله درج خبر در پورتال اداره کل، توزیع بروشور و نصب بنر به مرحله اجرا در آمده است. شایان ذکر است به منظور آموزش افراد در معرض خطر تعداد بیش از 15 دوره آموزشی حضوری و غیر حضوری برگزار شده است.
وی در پایان به عموم مردم توصیه کرد تا با رعایت نکات بهداشتی از ابتلای به این بیماری پیشگیری نمایند. همچنین از کشتار دامها در مناطق ییلاقی و مصرف گوشت کشتار شده تازه که زنجیره سرد و جمود نعشی را طی نکرده است جداً خودداری نموده و گوشت مورد نیاز خود را از مراکز عرضه تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه نمایند.
نظر دهید