• 1401/07/16 - 07:41
  • تعداد بازدید : 198
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

هدف دامپزشکی از کنترل بیماریهای واگیر دامی و مشترک بین انسان و دام، حفظ سرمایه دامی و ارتقای بهداشت عمومی است.

آموزش عمومی و افزایش سطح آگاهی دامداران در خصوص راههای پیشگیری و کنترل بیماریها از جمله برنامه های راهبردی دامپزشکی می باشد که می تواند نقش بسیار مهمی در پیشگیری و کنترل این بیماری ایفا نماید.

 صنعت دامپروری به عنوان یکی از ارکان حوزه تولید ، اشتغال زایی و خودکفایی محسوب می شود. امروزه همه کشورها جهت رسیدن به قدرت تولید غذا از بعد کمی و کیفی در خصوص ایجاد زیرساخت های مناسب جهت افزایش تولید در مقاطع زمانی کوتاه مدت و بلند مدت برنامه ریزی می نمایند. استان گیلان با پرورش بیش از یک میلیون و دویست هزار رأس دام سنگین و سبک در حوزه تولید مواد پروتئینی با منشأ دامی نقش قابل توجهی ایفا می نماید. مدیریت بهداشتی در دامداری ها یکی از عوامل مهم در تأمین سلامت دام و در نتیجه افزایش تولید می باشد که در این خصوص دامپزشکی با اعمال ضوابط بهداشتی و قرنطینه ای و اجرای عملیات پیشگیری ، کنترل و مبارزه با بیماری های واگیر دام و مشترک بین انسان ودام (زئونوزها) نقش مهمی در افزایش بهداشت و سلامت دام ایفا می نماید.
 دکتر محمد رضا موسی طالشی  رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی دامپزشکی گیلان به مناسبت هفته دامپزشکی( 14 لغایت 20مهر ماه ) گفت: سیاست گذاری و اجرای برنامه های بهداشتی اعم از پیشگیری و کنترل بیماریهای دامی و همچنین آموزش و ترویج در قالب عملیات واکسیناسیون  فراگیر و هدفمند، بررسی، پایش، مراقبت بیماری ها و آموزش دامداران از اهم برنامه های دامپزشکی در تأمین بهداشت و سلامت دام و افزایش تولید می باشد. وی افزود:  اعمال برنامه های پیشگیری ،کنترل و مبارزه با بیماری ها علاوه بر تأمین سلامت دام و افزایش تولید از طریق کنترل و پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و دام نقش قابل توجهی در تأمین سلامت و بهداشت عمومی جامعه( Public Health)  خواهد داشت. امروزه بیش از 800 نوع بیماری مشترک بین انسان و دام (بروسلوز یا تب مالت، سل، هاری، شاربن یا سیاه زخم و غیره) وجود دارد که این بیماری ها از دو بعد اقتصادی (تولید) و بهداشت عمومی (بروز بیماری در انسان) حائز اهمیت هستند.

دکتر طالشی گفت: از سال گذشته طرح ملی واکسیناسیون طاعون نشخوارکنندگان کوچک در جمعیت دام سبک (گوسفند وبز)  این استان به مرحله اجرا در آمده است  که مطابق پروتکل های سازمان دامپزشکی کشور ریشه کنی این بیماری پس از اجرای مایه کوبی طی سه سال متوالی هدفگذاری شده است. همچنین به منظور پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیر دامی (تب برفکی، PPR، لمپی اسکین، بلو تانگ، آبله گوسفندی و بزی  و ..)  و بیماریهای مشترک(سل، بروسلوز، هاری، و..) بطور متوسط سالانه تعداد بیش از سه میلیون نوبت سر دام سنگین و سبک تحت پوشش عملیات واکسیناسیون، پایش و مراقبت بیماریها در سامانه GIS قرار می گیرد. وی گفت: به منظور مبارزه با انگلهای خارجی بدن دام و پیشگیری از بیماری تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF) بطور متوسط  سالانه مقدار بیش از 2500 لیتر سموم ضد انگل خارجی جهت سمپاشی بدن دام و جایگاه نگهداری دام پیش بینی و مصرف می شود. وی تاکید کرد: آموزش عمومی و افزایش سطح آگاهی دامداران در خصوص راههای پیشگیری و کنترل بیماریها  از جمله برنامه های راهبردی دامپزشکی می باشد که می تواند نقش بسیار مهمی در پیشگیری و کنترل این بیماری ایفا نماید.

 دکتر طالشی در پایان به دامداران عزیز توصیه کرد: دستورالعمل های بهداشتی، قرنطینه ای و امنیت زیستی در دامداریها را  رعایت نمایند  زیرا واکسیناسیون تنها یکی از راههای پیشگیری و کنترل بیماریها بوده و همکاری و مدیریت بهداشتی دامداران را می طلبد.

 

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 290983
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه