بیماری كووید-19 و نقش حیوانات و فرآورده های خام دامی در انتقال آن
یکی از پرسشهای مطرح، در باره ی امکان سرایت این بیماری از حیوانات به انسان یا برعکس و به نوعی مشترک بودن آن است؛ بویژه که خفاش، اولین متهمی بود که با توجه به عادات غذایی مردم چین، به عنوان منشاء کرونای2019 معرفی و ...
با شیوع بیماری ناشی از نوع جدیدی از ویروس كرونا، با نام 'كووید 19 'كه در اواخر سال 2019 میلادی برابر با دیماه 1398 از كشور چین گزارش شد و به تدریج راه خود را به سایر كشورها، از جمله ایران، باز كرد از یك طرف ترس و نگرانی و از طرفی پرسشهای گوناگون در باره ی این بیماری، جامعه ی جهانی را در برگرفت. با توجه به جدید بودن این نوع از ویروس كرونا، دانشمندان و پژوهشگران زیادی در سطح دنیا مشغول مطالعه ی آن و بررسی رفتار، حساسیتها، میزبانها و نحوه ی سرایت ویروس و راههای پیشگیری، درمان و مواردی از این قبیل شدند كه نتایج به دست آمده تا این زمان مورد بهره برداری قرار گرفته است. این مطالعات همچنان ادامه دارد و باید منتظر دستاوردهای علمی و تجربی دیگری باشیم كه شاید نتایج فعلی را نقض یا تأیید و تكمیل كند.
یكی از پرسشهای مطرح، در باره ی امكان سرایت این بیماری از حیوانات به انسان یا برعكس و به نوعی مشترك بودن آن است؛ بویژه كه خفاش، اولین متهمی بود كه با توجه به عادات غذایی مردم چین، به عنوان منشاء كرونای2019 معرفی و نیز گفته شد دو سوم اولین افرادی كه به بیماری مبتلا شده اند به شكلی با بازار فروش غذاهای دریایی و حیوانات زنده ارتباط داشته اند؛ اما به تدریج مشاهده شد افراد غیر مرتبط با حیوانات نیز به این بیماری مبتلا شده اند؛ بنابراین موضوع سرایت ویروس از انسان به انسان، آن هم با سرعت واگیری زیاد، قطعیت یافت.
... برای ادامه، مقاله را دانلود کنید.
نظر دهید