مدیرکل دامپزشکی گیلان:
توصیه های بهداشتی دامپزشکی در مورد تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را جدی بگیرید
مدیر کل دامپزشکی گیلان در خصوص رخداد و شیوع بیماری خطرناک و کشنده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هشدار داد.

به گزارش روابط عمومی دامپزشکی گیلان، دکتر هادی بابایی مدیرکل دامپزشکی استان گیلان با بیان اینکه بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو با شروع فصل گرما و آغاز فعالیت و تکثیر کنه هیالوما شیوع پیدا میکند، گفت: این بیماری از جمله بیماریهای ویروسی مهم و مشترک بین انسان و دام بشمار می رود و کنههای آلوده از مهمترین عوامل انتقال این بیماری هستند و از طریق له کردن کنه آلوده با دست برهنه، گزیده شدن فرد توسط کنه های آلوده به ویروس و تماس با گوشت تازه آلوده یا خون و ترشحات دام آلوده به انسان منتقل می شود.
وی افزود: بیماری تب کریمه کنگو از نظر ظاهری در دام قابل تشخیص نبوده و در حیوان علامت مشخصی ایجاد نمیکند. این بیماری در انسان خطرناک بوده و از فرد بیمار به فرد سالم نیز قابل انتقال است. بنابراین دامداران، سلاخان، قصابان، شاغلین دامپزشکی و پزشکان و پرستاران در معرض اولیه بیماری می باشند.
بابایی تصریح کرد: یکی از اصلی ترین راه های کنترل و پیشگیری از بیماری، مبارزه با کنه های ناقل بیماری است که بصورت سمپاشی مستمر بدن دام و جایگاه نگهداری دام در فصول بهار و تابستان انجام می گیرد. همچنین آموزش و ترویج عموم علی الخصوص افراد در معرض خطر نظیر دامداران، کارگران کشتارگاه، دامپزشکان نقش مهمی در کنترل و پیشگیری این بیماری ایفا می نماید.
وی افزود: شهروندانی که بدون رعایت پوششهای بهداشتی اقدام به کشتار غیر مجاز دام در خارج از کشتارگاه میکنند، بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به این بیماری هستند و یکی از راههای جلوگیری از انتقال این بیماری به انسان نگهداری لاشه دام ذبح شده به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال است (این کار در همه کشتارگاههای صنعتی انجام می شود).
مدیر کل دامپزشکی گیلان به عموم مردم توصیه کرد تا با رعایت نکات بهداشتی از ابتلای به این بیماری پیشگیری نمایند. همچنین از کشتار دامها در مناطق ییلاقی و مصرف گوشت کشتار شده تازه که زنجیره سرد و جمود نعشی را طی نکرده است جداً خودداری نموده و گوشت مورد نیاز خود را از مراکز عرضه تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه نمایند.
نظر دهید