دوشنبه 01 دی 1404

flag
  • 1397/01/06 - 12:00
  • تعداد بازدید : 105
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

توصیه های بهداشتی دامپزشکی آستانه اشرفیه در ایام نوروز

سید علی قائمی رئیس شبکه دامپزشکی آستانه اشرفیه اظهار کرد با توجه به در پیش بودن ایام تعطیلات نوروزی و افزایش مسافرت ها و دید و بازدیدها و خرید مایحتاج بالاخص مواد پروتئنی توسط خانوارها گاهی اوقات برخی از افراد سودجو اقدام به عرضه محصولات تاریخ گذشته و یا دست کاری تاریخ ها و همچنین خارج کردن از بسته بندی و فروش فله آن محصول می کنند لذا به شهروندان محترم توصیه اکید می گردد هنگام خرید گوشت به ممهور بودن لاشه به مهر کشتارگاه و داشتن پلاک لاشه و در هنگام خرید مرغ آن را به صورت بسته بندی تهیه کند و به تاریخ انقضاء محصول توجه داشته باشند . مرغ های گرم حداکثر 72 ساعت و مرغ های منجمد حداکثر 6 ماه تاریخ مصرف دارند و در هنگام خرید ماهی به سلامت ظاهری ماهی  اعم از رنگ پوست ، ظاهر چشم و برنش ها و قوام ماهی و فلس ها و عدم متصاعد شدن بوی نامطبوع از ماهی توجه ویژه داشته باشند.

وی با بیان اینکه رعایت زنجیره سرد فرآوردهای خام دامی در طول سفرهای نوروزی در سلامت فرآورده ضروری است توصیه کردمواد غذایی مذکور در کنار یخ و داخل ظروف مخصوص درب دار مثل کلمن و یخچال های مسافرتی حمل شود.

رئیس شبکه دامپزشکی آستانه اشرفیه خاطر نشان کرد مسافران محترم در طول مسیر حتی الامکان از خوردن وعده های غذایی در رستورانهای بین راهی که در بهداشت آن مرکز و سلامت مواد غذایی مورد عرضه شک دارند اکیداً خودداری نمایند.

وی تصریع کرد در برخی مناطق ذبح صحرایی دام و عرضه لاشه کشتاری در همان مکان به یکی از جاذبه های گردشگری آن منطقه تبدیل شده است که این امر می تواند خطرات بالقوه ای را در پی داشته باشد از آن جمله انتقال بیماریهای مشترک مانند کیست هیداتیک و تب کریمه کنگو و آلوده شدن گوشت توسط اجرام آلوده محیطی  پیرامون و عدم رعایت مدت زمان قرنطینه گوشت داخل یخچال قبل از مصرف اشاره کردلذا توصیه می گردد از خرید این نوع فرآوردها اکیداً خودداری نمایند.

قائمی تشریح کرد از گذشته رسم بر این بود جهت افزایش مدت زمان ماندگاری و همچنین ایجاد طعم و مزه جدید در فرآورده بالاخص ماهی اقدام به دودی یا نمک سود کردن آنها می کردند  منتهی متأسفانه برخی از افراد سود جو برای اینکار از ماهیان بی کیفیت  و ماهیانی که در سلامت آنها شک و شبهه وجود دارد و یا نمک های غیر بهداشتی استفاده می کنند .  لذا به مصرف کنندگان این قبیل فرآورده ها توصیه می شود این محصولات را از مراکز معتبر و شناخته شده تهیه کنند.

وی با اشاره به سنت دیرینه استفاده از ماهی قرمز در سفره هفت سین ایرانیان عنوان کرد متأسفانه این سنت امروز به تهدید جدی علیه بهداشت عمومی و بهداشت محیط زیست و مهمتر از آن به تلفات جند میلیون قطعه ماهی  قرمز در پایان هر سال شده است . با توجه به اینکه دامپزشکی تنها متولی بهداشت آبزیان در کشور است به همین جهت توصیه می شود از مراکز مورد تأیید دامپزشکی اقدام به خرید ماهی قرمز کرده و از صحت و سلامت ماهی اطمینان حاصل کنید و برای پیشگیری از انتقال بیماریهای ماهیان قرمز به سایر آبزیان از آزاد سازی آنها در رودخانه ها و تالابها و همچنین نگهداری آنها در کنار سایر ماهیان آکواریومی جلوگیری کنند به همین منظور شهرداریها می بایست مناطقی را جهت آزاد سازی ماهیان قرمز در هر شهر اختصاص دهند  و به عموم مردم اطلاع رسانی کنند.

قائمی در ادامه افزود انواع دیگر آبزیان مانند لاکپشت و مارماهی در کنار ماهی قرمز بفروش می رسد که البته بارها از طریق رسانه های عمومی و مراجع ذیصلاح در خصوص خطرات ناشی از حضور این نوع آبزیان از جمله خطر سالمونلوز و برخی از بیماریهای انگلی اطلاع رسانی شده است با توجه به اینکه عموم این حیوانات بومی ایران نیستند و می توانند باعث بروز مشکلات زیست محیطی و  انسانی شوند لذا توصیه می گردد به هیچ عنوان نسبت به خرید آنها اقدام نکنند.

رئیس دامپزشکی شهرستان آستانه اشرفیه به شهروندان و مسافران عزیز یادآور شد چنانچه در سطح شهر با موارد خلاف موازین بهداشتی در حوزه دامپزشکی مواجه شدند موارد را از طریق سامانه 1512 اطلاع دهند و این سامانه آماده دریافت نظرات، پیشنهادات و انتقادات همشهریان عزیز می باشد.



 




  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 65338
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور