دوشنبه 01 دی 1404

flag
  • 1397/03/06 - 12:00
  • تعداد بازدید : 143
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تب خونریزی دهنده کریمه - کنگو چیست؟

تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو یکی از بیماری های ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است  که در کشور ما نیز دیده می شود. آلودگی با این ویروس در دام ها بیماری بالینی ایجاد نمی کند با این همه ممکن است در انسان باعث مرگ شود. ایجاد خونریزی در بافت های بدن یکی از نشانه های بیماری در انسان است که در مراحل آخر بیماری اتفاق می افتد. بیماری برای اولین بار در سال 1944 در منطقه کریمه در کنار دریای سیاه دیده شد و سپس در سال 1966 در کنگو شناسائی گردید و با نام بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو  مشهور شد.

توزیع جغرافیائی بیماری شامل چه مناطقی است؟

تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو درجنوب و شرق اروپا و مخصوصا کشورهای شوروی سابق، در سرتاسر منطقه مدیترانه، شمال غرب چین، آفریقا، خاور میانه و شبه قاره هند گسترش دارد
.

چگونه این بیماری منتقل می شود؟

این بیماری به صورت معمول از طریق گزش کنه هایی که از دام آلوده خونخواری کرده اند و یا از طریق تماس زخم با بافت های دام آلوده در زمان ذبح دام، به انسان منتقل می شود
.

بنابراین کشتار دام ها در کشتارگاه و رعایت اصول بهداشتی در هنگام کشتار نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری دارد
.

انتقال بیماری از فرد بیمار به فرد دیگر نیز از راه های مهم انتقال بیماری است.

تشخیص تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو چگونه است؟

تشخیص آزمایشگاهی موارد مشکوک به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو باید در آزمایشگاه کاملا مجهز و با درجه ایمنی زیستی بسیار بالا انجام شود
.

 چه کسانی و چگونه در معرض این بیماری قرار دارند؟

این بیماری از طریق کنه ها و یا بافت های آلوده حیوانات به انسان منتقل می شود. بنابر این دامداران، قصاب ها، کارکنان کشتارگاه ها، تکنسین های دامپزشکی و دامپزشکان در معرض بیشترین خطر قرار دارند و باید بیشتر احتیاط کنند. با توجه به اینکه بیماری می تواند از انسان بیمار به پرستاران آنها نیز منتقل شود لذا پرستاران باید در هنگام پرستاری از این بیماران، موارد بهداشتی را کاملا رعایت نمایند
.

 جلوگیری از بیماری


1
- با اقدام علیه کنه ها از فبیل سمپاشی دامداری ها و حمام دادن دام ها، با کنه ها مبارزه کرده و دام های خود را عاری از کنه نگه دارید.



 2- از تماس با دام هایی که آلوده به کنه هستند اجتناب کنید.



3- دام ها را در کشتارگاه ذبح و از کشتار آنها در خارج از کشتارگاه اجتناب کنید.



4 - نگهداری گوشت تازه به مدت 12 الی 24 ساعت در یخچال و تُرد شدن آن (ایجاد جمود نعشی) باعث از بین رفتن ویروس ها از جمله ویروس تب کریمه کنگو در گوشت می شود. لذا قصاب ها باید از ارائه گوشت تازه که جمود نعشی در آن اتفاق نیفتاده است به مشتریان اجتناب کنند.

با رعایت موارد مذکور می توانید خود و خانواده تان را سالم نگه دارید و از پروتئینهای حیوانی سالم لذت ببرید.




  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 63363
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور