با همکاری بین بخشی در سال 1403؛
بیش از 4 میلیون نوبت سر دام سبک و سنگین در استان گیلان واکسینه شدند
به گفته رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی دامپزشکی گیلان، در اقدامی هماهنگ میان بخش دولتی و خصوصی، بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نوبت واکسیناسیون دام سبک و سنگین در گیلان انجام شد.

به گزارش روابط عمومی دامپزشکی گیلان به نقل از خبرگزاری فارس در رشت، استان گیلان در سال ۱۴۰۳ با واکسیناسیون بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نوبت سر دام سبک و سنگین، توانست خط دفاعی قدرتمندی در برابر بیماریهای دامی ایجاد کند.
شاهحسین مطهریفرد، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی دامپزشکی گیلان، در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: این عملیات وسیع با بهرهگیری از ظرفیتهای بخش دولتی، خصوصی و گروههای جهادی دامپزشکی انجام شد و دامهای استان را در برابر طیفی از بیماریهای پرخطر و واگیر مصون ساخت.
وی گفت: این میزان مایه کوبی با استفاده از توان بخش دولتی و خصوصی دامپزشکی علیه بیماریهای مهم و استراتژیک دامی نظیر تب برفکی، بروسلوز، طاعون نشخوارکنندگان کوچک، لمپی اسکین، آبله، شاربن، آنتروتوکسمی، هاری و... انجام شده است.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی دامپزشکی گیلان با بیان آمار تفکیکی، گفت: از مجموع ۴ میلیون و ۳۱۱ هزار و ۸۴۵ نوبت واکسیناسیون انجامشده، بیش از سه میلیون و ۲۴ هزار نوبت سر به همت دامپزشکی دولتی، از طریق عملیاتهای خرید خدمت و اردوهای جهادی صورت گرفت.
مطهری فرد همچنین اعلام کرد که بخش خصوصی با اجرای بیش از ۶۷۲ هزار نوبت سر واکسیناسیون در حوزه واکسنهای بهادار، نقش مؤثری در تکمیل این چرخه ایفا کرد.
وی به اقدامات مکمل بهداشتی نیز اشاره و بیان کرد: در زمینه مبارزه با انگلهای خارجی دام نیز اقدامات مؤثری انجام شد به گونهای که بیش از ۳۳۷ هزار رأس دام سبک و ۱۶۹ هزار رأس دام سنگین در جایگاههای پرورش، به همراه بیش از ۶۵۷ هزار مترمربع فضای نگهداری دام بهصورت رایگان سمپاشی شدند.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی دامپزشکی گیلان با تأکید بر نقش حیاتی مشارکت مردمی در مؤفقیت عملیات واکسیناسیون، بیان کرد: هرگونه عدم همکاری دامداران با اکیپهای دامپزشکی یا ممانعت از مایهکوبی دامها، میتواند کانونهای جدید بیماری ایجاد کرده و سلامت دامهای منطقه را تهدید کند.
مطهری فرد از دهیاران، شوراهای اسلامی روستا، فعالان حوزه دام، تشکلهای دامداری و رسانههای محلی خواست با اطلاعرسانی هدفمند، دامداران را به همکاری کامل در برنامههای مایهکوبی ترغیب کنند.
به گفته وی، حفظ سرمایههای دامی و تقویت اقتصاد روستایی، بدون مشارکت همگانی در برنامههای بهداشت دام ممکن نیست و همافزایی میان دستگاهها، مردم و دامداران، رمز موفقیت در جلوگیری از شیوع و گسترش بیماریهای دام و طیور می باشد.
لینک خبر: https://farsnews.ir/HamidrezaDonyadide/1744913458637535414/
نظر دهید