• 1403/12/19 - 12:17
  • تعداد بازدید : 51
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی گیلان در خصوص خرید و نگهداری ماهی قرمز

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان، باتوجه‌به نزدیک‌شدن به روز‌های پایانی سال و آغاز فروش ماهی قرمز، شهروندان در خرید ماهی قرمز و رعایت نکات بهداشتی دقت کرده و از خرید ماهی از دست‌فروشان و دوره‌گردانی که در مراکز تعیین شده توسط شهرداری‌ها حضور ندارند، خودداری نمایند.

بر این اساس، روابط عمومی اداره کل دامپزشکی گیلان به شهروندانی که قصد خرید ماهی قرمز برای سفره هفت‌سین دارند، نکاتی را بعنوان توصیه های بهداشتی ارائه می نماید.

قطعاً آنچه که در برخورد با حیوانات و ازجمله ماهی قرمز باید در نظر داشت، رعایت مسائل بهداشتی است.

- از هرگونه تماس دستی با ماهی خودداری کرده و در هنگام تعویض آب ماهی حتما از دستکش استفاده شود.

- در هنگام خرید ماهی دقت نموده و ماهی‌های بیمار و کم جنب‌و‌جوش و دارای علائم پوستی را خریداری نکنید.

- هر تغییر حالت در باله و پوست ماهی مثل لکه‌های پنبه‌مانند، تحرک نامناسب و بی‌تعادلی نشانه وجود بیماری در ماهی قرمز می باشد.

- به‌طور معمول از تنگی استفاده شود که دهانه آن باز باشد تا مسیر اکسیژن‌رسانی و تبادل گازی به ماهی بهتر باشد.

- استرس و ضربه‌های ناگهانی نباید به ماهی وارد شود. برای نگهداری ماهی نباید از آب کلردار استفاده کرد بایستی آب شهر بعد از چند ساعت نگهداری و کلرزدایی به آب تنگ اضافه شود.

- تماس با ماهی‌های قرمز سالم هیچ‌گونه عوارض پوستی به‌دنبال ندارد، اما توصیه می‌شود کودکان، افراد مسن و افرادی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است، از تماس با ماهی قرمز پرهیز کنند.

- در صورت جابه‌جایی ماهی‌ها از دستکش استفاده کرده و پس از دستکاری،  دست‌ها را با آب و صابون بشویند.

- غذادهی بیش از حد باعث افزایش فضولات و گازهای مضر آب داخل تنگ شده و باعث مرگ ماهی می‌شود.

در نهایت شهروندان از رهاسازی ماهی‌های قرمز پس از ایام نوروز در رودخانه‌ها، تالاب‌ها و آب‌های آزاد خودداری نمایند.

  • گروه خبری : هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 335454
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال گیلان

admin ادمین پورتال گیلان

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه