ذبح دام قربانی در دسته های عزاداری غیر بهداشتی است
در راستای پیشگیری از بروز بیماریهای خطرناک قابل انتقال از دام به انسان، قربانی دام های نذری مراسم عزاداری ماه محرم باید تحت نظارت دامپزشکی صورت گیرد.
به گزارش روابط عمومی دامپزشکی گیلان دکتر سهراب عاقبتی نسبت به ذبح قربانی در دسته های عزاداری ماه محرم هشدار داد.
مدیر کل دامپزشکی استان گیلان با بیان اینکه در ایام محرم و عزاداری سیدالشهدا نذورات و قربانی دام ها برای مراسمهای عزاداری و سوگواری افزایش مییابد،گفت: این امر پسندیده و شرعی باید با شرایط بهداشتی و در راستای پیشگیری از بروز بیماریهای قابل انتقال از دام به انسان انجام شود.
عاقبتی گفت: به کسانی که میخواهند در ماه محرم برای مراسمهای سوگواری امام حسین (ع) قربانی و نذورات خود را ادا کنند، توصیه میشود که برای بالابردن کیفیت بهداشتی نذورات و پیشگیری از بروز بیماریهای قابل انتقال از دام به انسان، سلامت دامهای قربانی قبل، حین و پس از ذبح، باید تحت نظارت دامپزشکی صورت گیرد.
وی همچنین افزود: شهروندان می توانند دامهای قربانی خود را در کشتارگاههای صنعتی و تحت نظارت بازرسان دامپزشکی ذبح کنند.
مدیر کل دامپزشکی گیلان تاکید کرد: مردم باید توجه داشته باشند که ذبح قربانی در دسته های عزاداری و هیات ها کار بهداشتی نیست و خطر ابتلا به بیماری های زیادی من جمله تب کنگو را افزایش می دهد و تا جایی که ممکن است مردم نذر خود را به خیریه ها بدهند یا قربانی را در مراکز مجاز ذبح کنند.
وی تصریح کرد با تهیه دام جهت قربانی از مراکز فروش مجاز تحت نظارت کارشناسان دامپزشکی و ذبح دام در کشتارگاه های تحت نظارت دامپزشکی سلامت افراد جامعه به خطر نمی افتد.
عاقبتی تاکید کرد: در هنگام ادای نذر قربانی مردم حداقل تماس را با دام داشته باشند، همچنین در صورت مشاهده کنه بر روی بدن دام، از کندن، له کردن یا جداکردن آن پرهیز کنند، جگر و گوشت قربانی را بلافاصله مصرف نکنند و گوشت و آلایش های دامی را به مدت ۲۴ ساعت در دمای بین ۱ تا ۴ درجه سانتیگراد در یخچال نگهداری و سپس مصرف کنند.
نظر دهید