دوشنبه 16 تیر 1404

flag
  • 1401/07/21 - 11:53
  • تعداد بازدید : 404
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

استاندار گیلان درجمع مدیران و کارکنان دامپزشکی بیان کرد: نقش غیرقابل انکار دامپزشکی در بهداشت عمومی و ارتقای سلامت جامعه/ ضرورت مبارزه و درمان بیماری های دامی در برقراری امنیت غذایی

استاندار گیلان با بیان اینکه دامپزشکی یکی از مشاغل پراهمیت و شریف در جامعه است،گفت: دامپزشکی در بهداشت عمومی و ارتقای سلامت جامعه نقش غیر قابل انکاری دارد.

به مناسبت هفته دامپزشکی مدیرکل و روسای ستادی و شهرستانی اداره کل دامپزشکی  با استاندار محترم گیلان دیدار کردند.

در این این دیدار که در  روز پنج شنبه مورخ 21 مهر 140 در سالن اجتماعات استانداری گیلان برگزار شد، دکتر سهراب عاقبتی مدیر کل دامپزشکی استان گیلان ضمن تشکر و قدردانی از استاندار محترم جناب آقای دکتر عباسی و  معاون هماهنگی  امور اقتصادی استانداری  جناب آقای دکتر اسحاقی بابت فرصتی که در اختیار اداره کل دامپزشکی قرار داده شده،  به مناسبت هفته دامپزشکی  گزارش عملکرد این اداره کل را ارائه کرد .

دکتر عاقبتی در این دیدار گفت: چارت سازمانی اداره کل دامپزشکی برای 361پست تعریف شده که در حال حاضر 180پست آن دارای تصدی بوده و همکاران این اداره کل با تمام قوا در راستای انجام وظایف سازمانی تلاش میکنند.

دکتر عاقبتی در ادامه گفت:این اداره کل در دو سال متوالی 1398 و 1399 بعنوان دستگاه اجرایی برتر استان انتخاب شده که این امر حاصل همدلی و تلاش شبانه روزی همکاران میباشد وی اظهار امیدواری کرد تا با تلاش مضاعف کارکنان این جایگاه در سالهای آتی نیز حفظ شود.

عاقبتی با اشاره به روز ملی دامپزشکی 14 مهرماه گفت: بدون شک نامگذاری این روز در تقویم سالانه کشور نشاندهنده نقش مهم و اهمیت حرفه دامپزشکی در جامعه میباشد . وی همچنین به آیات 21سوره مومنون و آیه 38 سوره انعام در خصوص تاکید بر رعایت حقوق حیوانات اشاره کرد.

 مدیر کل دامپزشکی استان گیلان به برخی از اهم وظایف دامپزشکی اشاره کرد و گفت: در بحث کنترل  و پیشگیری مبارزه با بیماریهای دامی و مشترک در یکسال گذشته در حدود 4میلیون نوبت سر واکسیناسیون بر علیه بیماریهای دامی و مشترک از قبیل بروسلوز، هاری، شاربن، تب برفکی و آبله انجام شده و بررسی و شناسایی بیماریهای مشترک  و دامی توسط همکاران ستادی و شهرستانی صورت میپذیرد.

در بحث نظارتهای بهداشتی با نظارتهای صورت گرفته 207هزار  و پانصد تن گوشت مرغ در کشتارگاههای استان استحصال شده است

همچنین نظارت بهداشتی بر مراکز تولید، بسته بندی و عرضه فراورده های خام دامی  انجام شده که طی 60هزار مورد  بازدید  ازمراکز عرضه فراورده های خام دامی 360پرونده  تشکیل و به مراجع قضایی ارجاع و 59 تن فراورده آلوده ضبط  و 12 واحد متخلف پلمب شد .

عاقبتی افزود : در راستای تشدید نظارتهای بهداشتی تعداد 50نفر از پرسنل طی هماهنگی های صورت گرفته کارت ضابط قضایی دریافت کرده اند .

وی همچنین به نقش دامپزشکی در زمینه فراهم نمودن شرایط بهداشتی فراورده های دامی به بازار های جهانی اشاره کرد و گفت:با اعمال ضوابط ملی و بین المللی در یکسال گذشته بیش از 10هزار و پانصد تن فراورده ها شامل ماهی تازه، ماهی منجمد، خاویار، محصولات لبنی، تخم مرغ نطفه دار و مرغ منجمد به اتحادیه اروپا، اوراسیا، عراق، سنگاپور  و هنگ کنگ صادر شده است .

 همچنین از  واردات نهاده های دامی به میزان 3میلیون و سیصدو پنجاه تن طی یکسال گذشته با نظارت دامپزشکی خبر داد.

وی نظارت بر مراکز غیر دولتی دامپزشکی شامل مراکز درمانی ،داروخانه های  دامپزشکی، آزمایشگاه دامپزشکی و مراکز پخش دارو و واکسن را از دیگر وظایف این اداره کل عنوان کرد و گفت:  هدف از اجرای کلیه خدمات  دامپزشکی  تامین غذای سالم برای شهروندان میباشد.

در ادامه دیدار اعضای حاضر در جلسه  ضمن تشکر از فرصت به دست آمده،  معرفی و نقطه نظرات و سوالات خود را مطرح کردند.

 درادامه دکتر اسدالله عباسی استاندار محترم با تبریک هفته وحدت، میلاد باسعادت پیامبر مهربانی حضرت محمد مصطفی(ص) و امام جعفر صادق(ع) و هفته دامپزشکی با اشاره به اینکه دامپزشکی صرفاً به معنای درمان یک بیماری در دام نیست، اضافه کرد:  این حوزه نقش موثر و غیر قابل انکاری در بهداشت عمومی و ارتقای سلامت جامعه دارد.

 وی افزود: با فقدان دامپزشکی، بدون شک بخشی از سلامت جامعه به خطر خواهد افتاد.

وی اظهار کرد: مدیریت بهینه سلامت از راه مقدم داشتن پیشگیری بر درمان ، قادر است هزینه های میلیاردی بخش درمان را به نوعی صرف پیشرفت جامعه و رفاه شهروندان کند و این تاییدی بر نقش سازنده دامپزشکی بر اقتصاد کشور است.

استاندار گیلان با تقدیر از زحمات فعالان عرصه دامپزشکی، کسب مقام برتر اداره کل دامپزشکی در بین ادارات کل کشور طی دو سال پیاپی را قابل ستایش دانست و گفت: دامپزشکان و سایر رده های دامپزشکی، برای مقابله با صدها بیماری‌ شناخته شده قابل انتقال از حیوان به انسان، با انواع مخاطرات و مهلک ترین عوامل بیماری‌زا، مواجه می شوند و خطر ابتلا به بیماری های مختلف را به جان می خرند تا سلامت جامعه حفظ شود که قدردان این تلاش ها هستیم.

دکتر عباسی به ظرفیت های موجود حوزه دامی اشاره و اضافه کرد: تقویت نظارت ها از مزرعه تا سفره برای تضمین سلامت فرآورده های خام دامی به واسطه اعمال نظارت های مستمر بهداشتی با توجه به‌ گردشگرپذیری گیلان مورد انتظار است.

وی تاکید کرد: ضرورت مبارزه و درمان بیماری های دامی در راستای برقراری امنیت غذایی به ویژه در فرآورده های پروتئینی و نیز پیشگیری از 800 نوع بیماری مشترک بین انسان و دام، اهمیت پرداختن به مسائل حوزه دامپزشکی و اطلاع رسانی به موقع به مردم را دوچندان می کند.

 نماینده عالی دولت در گیلان تصریح کرد: استفاده از فناوری های نوین در فرآیندهای مجموعه دامپزشکی و نیز بهره گیری از واحدهای دانش بنیان و تقویت ارتباط با پارک علم و فناوری می تواند بسترساز کاهش مخاطرات دامی و نیز ارتقاء سطح سلامت افراد جامعه باشد.

دکتر عباسی خاطر نشان کرد: در کنار همه وظایف تعریف شده دامپزشکی؛ این حوزه با توانمندی ها و برنامه های کاربردی، نقش بسزایی در تولید و رونق اقتصاد جامعه دارد.

وی همچنین به مدیران دامپزشکی گیلان تاکید کرد که با توجه به اهمیت اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم در این حوزه از ظرفیت های دهیاران با حضور در همایش های مردمی در کنار بهره مندی از رسانه ها و صداوسیما بهره مند شوند.

استاندار گیلان  همچنین در خصوص تخصیص اعتبارات ملی و استانی و جذب نیروهای تخصصی قول مساعد داد.

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 291284
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور