• 1399/07/07 - 09:45
  • تعداد بازدید : 6102
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

وبینار آموزشی بیماری هاری به صورت ویدئو کنفرانس در حال برگزاری است

«پایان هاری، با همکاری و واکسیناسیون» شعار امسال روز جهانی هاری است

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی گیلان وبینار آموزشی بیماری هاری به مدت دو روز همزمان با سراسر کشور در اداره کل دامپزشکی استان گیلان برگزار شد. برگزاری این همایش با محوریت سازمان دامپزشکی کشور و مشارکت مرکز مدیریت بیماری های واگیر دار وزارت بهداشت، آموزش پزشکی، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان شهرداریها و دهیاری های وزرات کشور از طریق ویدئو کنفراس بشکل سراسری می باشد. در همین راستا نمایندگان دانشگاههای علوم پزشکی استان گیلان، اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان و شهرداری شهر رشت به میزبایی اداره کل دامپزشکی استان گیلان در این دوره شرکت نموده اند.

مدیر کل دامپزشکی استان گیلان گفت: «پایان هاری، با همکاری و واکسیناسیون» شعار امسال روز جهانی هاری است.

دکتر سهراب عاقبتی گفت: هاری یک بیماری ویروسی است که علیرغم پیشرفت‌های بزرگ در علوم پزشکی هنوز درمانی برای آن یافت نشده و در صورت ابتلا انسان به بیماری هاری متأسفانه در صد در صد موارد منجر به مرگ می‌شود. هاری در بسیاری از کشور‌های دنیا وجود دارد.

وی افزود: از سال ۲۰۰۷ میلادی روز ۲۸ سپتامبر (۷ مهر) مصادف با سالروز فوت لویی پاستور به نام روز جهانی هاری نامگذاری شده است. لویی پاستور دانشمند فرانسوی برای نخستین بار واکسن هاری را ساخته و به جامعه بشریت اهدا کرد. برای بزرگداشت خدمات این دانشمند برجسته، سالروز فوت او به عنوان روز جهانی هاری انتخاب شد.
عاقبتی تصریح کرد: هدف از تعیین روزی برای هاری، ایجاد فرصتی برای آموزش و افزایش آگاهی کلیه افراد جامعه در مورد بیماری هاری، پیشگیری حیوان گزیدگی و کنترل و حذف بیماری هاری در جوامع بشری است.
شعار روز جهانی هاری در سال ۲۰۲۰ «پایان هاری، با همکاری و واکسیناسیون» انتخاب شده است. انتخاب این شعار نشان‌دهنده اهمیت همکاری‌های بین بخشی و واکسیناسیون در پیشگیری و کنترل هاری است.
هاری یک بیماری ویروسی قابل پیشگیری با واکسن است که در بیش از ۱۰۰ کشور جهان رخ می‌دهد. سالانه ۵۹ هزار مرگ انسان به علت ابتلا به بیماری هاری در جهان روی می‌دهد.
مدیر کل دامپزشکی گیلان اعلام کرد: متاسفانه در سنوات اخیر تعداد موارد حیوان گزیدگی در کشور به علت افزایش جمعیت سگ‌ها (نه تنها در سطح روستا بلکه در سطح شهرها) رو به افزایش بوده و اگر اقدامی جدی و اصولی برای کنترل هاری در سگ‌ها و بخصوص کنترل جمعیت سگ‌های بلاصاحب انجام نشود هر روز پیشگیری و مقابله با حیوان گزیدگی مشکل‌تر و کنترل بیماری هاری و تحقق هدف جهانی که همانا حذف بیماری هاری انسانی ناشی از گزش سگ تا سال ۲۰۳۰ می‌باشد دشوارتر می‌شود.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان,اخبار شهرستان آستارا,اخبار شهرستان آستانه,اخبار شهرستان املش,اخبار شهرستان بندر انزلی,اخبار شهرستان تالش,اخبار شهرستان رشت,اخبار شهرستان رضوانشهر,اخبار شهرستان رودبار,اخبار شهرستان رودسر,اخبار شهرستان سیاهکل,اخبار شهرستان شفت,اخبار شهرستان صومعه سرا,اخبار شهرستان فومن,اخبار شهرستان لاهیجان,اخبار شهرستان لنگرود,اخبار شهرستان ماسال,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 255964
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید